Veerkrachtig
vanuit Jezus

Be Resilient Ministry helpt je bewust te worden van de geweldige potentie die God in je heeft gelegd. Sjaak wil jou leren om weerbaar en veerkrachtig te worden zodat je het vermogen hebt om door te groeien ook bij tegenslagen in je leven.

Een veerkrachtig mens wordt treffend omschreven als een boom in Psalm 1:3. ‘Hij zal zijn als een boom, geplant aan stromend water. Op tijd draagt hij vrucht, zijn bladeren verdorren niet. Alles wat hij doet, komt tot bloei.ʼ (NBV)

Het geheim van een gezonde boom zijn zijn wortels. Niet zichtbaar, onder de grond verborgen. Om te kunnen groeien en bloeien moet jij, net als deze boom, diep geworteld zijn in Christus. Daar wil Be Resilient Ministry jou bij helpen.

Ik werk vanuit de volgende principes

“Before you can change the world around you,
you must first change within you”.

Sjaak van der Steen

Meer over Sjaak

Voor mij is familie een veilige plek om te groeien naar de persoon die God heeft bedoeld. Een plek waar van jou wordt gehouden om wie jij bent en niet om wat je doet. Maar ook een plek waar je een weerwoord krijgt en gecorrigeerd wordt. Een plek waar jij mag zijn wie jij bent en waar je leert om weerbaar en veerkrachtig te worden.

In mijn 44-jarige loopbaan als docent en coach in het MBO en VO ben ik steeds meer gaan zien dat veel jongeren (geestelijke) vaders missen in hun leven. Hierdoor staan ze alleen in de stormen van het leven en missen ze de vaardigheden om die op een veerkrachtige manier het hoofd te bieden.

Sjaak en Lammie van der Steen

Het raakt mij diep als ik lees dat zoveel jongeren in stress en somberheid leven. Mijn overtuiging is dat deze pandemie van eenzaamheid, hopeloosheid en vaderloosheid doorbroken moet worden met een positief geluid. Daarom wil ik met Be Resilient Ministry een geluid van hoop laten klinken. Door het symbool van de boom, wil ik een teken geven van fris en nieuw leven. De boom die geplant is aan frisse waterstromen en altijd groene bladeren draagt, in elk seizoen.

Ik wil jou graag meenemen in die ontdekkingstocht naar jouw veerkracht.

Deze passie heb ik voor mijn eigen land, Nederland, maar neem ik ook graag mee over de grens op mijn reizen naar Europese landen, Uganda, Kenia en India.

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief